Blogger Templates

Monday, August 30, 2010

::2 weeks & 4 days::

Salam Ramadhan..wah, sedar tak sedar dah 20 hari kita berpuasa..rasa mcm baru jer lagi penyimpan mohor2 besar diraja announce tarikh berpuasa..hrmm..betullah seperti yg dikhabarkan org bila dah akhir zaman nie, tmbah2 dah dekat nak kiamat ni, masa terasa berlalu dengan begitu cepat.. ini bermakna tinggal 10hari jer lagi yg tinggal utk kita menunaikan ibadah puasa sebelum syawal pula melabuhkan tirainya..huhu.. sebut pasal syawal nie, apalagi lau bukan RAYA!!! kalau thn2 sebelum nie, perasaan utk menyambut raya sgt seronok.. weekend jer kuar shopping baju raya dan kuih raya ngan adik2 terchenta..tmpt yg wajib utk shopping apalagi lau bukan PKNS shah alam dan Jalan TAR.. mmg sesak dan jem giler..tapi raya punya pasal, redah gak la..(^_^)..

Tapi thn nie tak bpe nak rasa feeling raya tu..nape eh? hmm..tinggal lebih kurang seminggu jer lagi nak raya..kueh raya pun tak mula membeli lagi.. baju raya adala tempah sepasang.. thn ni warna tema turqoise..adik2 dan ayah dah ada bju warna turqoise..tinggal baju bonda jer tak beli lagi..ntah bila nak gi beli pun tak tau la..huhu..sabar yer bonda.. nanti kita gi greentown mall cari baju sepasang lagi eh..huhu..

Raya tinggal lagi seminggu, tapi ada perkara lain yg bakal menjelma lagi 2 minggu & 4 hari..apa yer?

jeng! jeng! jeng!...

My WEDDING day lah..wah, dah semakin hampir rupanya..hmm, takleh nak describe my perasaan skunk nie.. hepi pun ada..sedih pun ada..neves pun ada..pendek kata, macam2 ada lah..hoho.. mcm iklan astro pulak..(^_^).. alhamdulillah, kad sumer dah edar..mana yg perlu di pos, dah pos..yg nak bagi by hand pun dah bagi.. bab kad dah settle..tapi byk lagi bende lain yg tak settle.. door gift tak packing lagi, pelamin tak confirm lagi, catering pun tak confirm lagi, baju tak fitting lagi, baju nikah tak amik dari tailor lagi...dan byk lagi la bende2 lain..nak list down kat cni, pjg sgt..so, highlight yg besar2 jer..huhu..ntahla, citer kat member2 sumer terkezut..wedding dah dekat tapi byk lagi yg tak settle..siap ada yg tanya, "ko nie betul ker nak kawen nie, ann?" maka jawapan standardku "ntahlah.."..huhu.. yg paling best sekali, borang permohonan nikah pun masih belum siap proses lagi..waa..rasa nak meraung pun ada..inilah akibatnya kalau amik ringan perkara yg paling penting..hmm..takperla, redah jerla..dan doa2 borang tu leh siap proses paling lewat b4 raya..

Esok pagi lepas sahur nak balik kmpung balik..tadi call bos mintak cuti rabu, nasib baik dia bagi wpun pada mulanya dia agak keberatan..huhu..kalau dia tak bagi pun terpaksa gak cuti..byk lagi bende nak settle.. papehal pun esok luse ni jela masa yg ada.. lepas ni tak balik kmpung dah.. 8hb september nanti baru balik kmpung.. weekend ni nak pulun settle fitting baju sanding, amik baju nikah dari tailor, shopping barang2 hantaran dan byk lagi lah..penat nak taip coz byk sgt things to do..huhu..(T_T)..

To my dear hubby to be, nak tak nak, 4th & 5th september ni kene fully utilize masa yg ada utk settle sumernyer k..




Okla, sampai cni dulu celotehku di bulan puasa yg mulia nie..esok dan luse cuti..YEAY!!! (^_^)

Selamat berbuka puasa..wassalam..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails