Blogger Templates

Thursday, September 2, 2010

.:Indahnya Sebuah Perkahwinan:.

Assalamualaikum...Alhamdulillah, Allah masih memanjangkan usia kita untuk meneruskan ibadah puasa untuk hari yang ke-23 harini..semoga segala amal ibadah yang dilakukan sepanjang bulan yang mulia ini diterima oleh Allah s.w.t. hendaknya..amiin..

Today i'm back to work after 2 days cuti2 malaysia di kampung..cuti yg not really boleh berehat dan cuti pun sebenarnya..since from the moment reached ipoh, roda kete tu tak berhenti dari 1 persinggahan ke 1 persinggahn yang mana semuanya berkaitan dengan urusan persiapan kawenku yg hanya tinggal lbh kurang 2 minggu jer lagi.. penatnya usah citerla..dah tahap very2 EXHAUSTED lah..tapi disebabkan KAWEN punya pasal, penat pun ilang..yg tinggal perasaan hepi yg teramat sgt..(^_^)


Alhamdulillah, so far segala persiapan utk my wedding dah complete 80%.. lagi 20% tu insyaallah akan settle dalam seminggu ni..weekend ni nak gi fitting baju sanding dan beli brg2 utk hantaran including cincin nikah utk hubby..not forgetting untuk collect bunting dan kad terima kasih daripada kedai kadkawen..tak sbrnyer nak tgk outputnye nanti..hopefully cantek la..huhu..


Actually, arini nak share bout my feelings ttg perkahwinan..bukanla thru my experience bcoz im not yet married..tapi thru my frens experience dan hasil pembacaan melalui blog member2 yg share ttg wedding diorg..


Sumenye akan bermula dgn kesah persiapan perkahwinan yg penuh havoc dan hectic..tmbah2 yg jenis last minute preparation..(same here..huhu)..pastu masing2 dok post ttg wedding day yg berlangsung dengan meriahnya..mcm2 posing ada..seronok tgk baju pengantin yg cantek2..pelamin pun tak kurang hebatnya..sambil2 tgk org punye cari inspirasi untuk diri sendiri..hehe.. pastu tgk gubahan hantaran..cantek2 belaka..especially yg gune fresh flowers..mmg teruja..hehe..haa, bis citer pasal wedding, ada yg share ttg honeymoon..best2.. ;p..end of honeymoon story, masuk pulak bab pregnancy.. haa, bab ni bila dibaca2 agak touching ckit la..betapa hebatnya ciptaan Allah..dikurniakan sebuah perasaan yg undescribable kepada para isteri yg diberi peluang untuk melalui saat bergelar seorang ibu..SUBHANALLAH..kemudian, cukup 9bulan 10 hari mengandung, maka lahirnya seorang lagi khalifah Allah..sungguh cute dan comey2 belaka..suker sgt bile tgk..tak sbrnyer menanti kelahiran zuriat sendiri..erk, lambat lagi tu.. kawen pun belum lagi..huhu..pas kawen pun kene hold dulu for 6 month coz attending for my DPA yg dah confirm pada 18 Oktober 2010...genap2 sebulan after my wedding..huhu..hubby kene sbr la ckit yer..


Talking bout DPA, dlm tempoh 6 bulan tu nanti, kene dok berjauhan dari hubby..haa, masa ni la segala macam mak nenek dugaan dan cobaan yg akan Allah turunkan utk uji ikatan perkahwinanku..dan ketika ini jugala kejujuran dan kepercayaan sesama pasangan akan dijadikan pertaruhan..hmm..tmbh2 pulak, segala setan, jin dan iblis yg sentiasa membawa segala hasutan dan kemusnahan kepada manusia ni akan dilepaskan daripada rantai yg membelenggu sepjg bulan ramadhan yg mulia ni..haa..sentiasalah berjaga-jaga dan beringat yer..kalau iman tak kuat, jwbnyer..hmm, takperlah..fikir dan jwblah sendiri..(especially dedicated to my hubby)..Insyaallah, jika hubungan perkahwinan yg dibina itu benar2 ikhlas dan berteraskan kejujuran yang tulus (no tipu2)..akan berkekalan dan berbahagia hingga ke akhir hayat..amiin..


Okla, dah pjg sgt rasanya menaip nie..keje kat opis nie tak siap2 lagi..dah nak masuk lunch time dah..tapi mmg takder mood nak wat keje pun arini..mood tak tau ilang ke mana..dari semalam lagi ilangnyer..malas nak gi cari balik mood tu..biarla mood tu datang sendiri..sebab dah penat sgt2 dah..so, just sit still..wait n see..


Wassalam...

1 comment:

  1. kahwin memang best bila saling memahami dan keterusan hidup itu mmg berterusan( apa ayat aku ni?) lepas kawin terus pegnant beranak dan dapat baby..tp bg sesetengah org tidak semudah itu.mcm aku..huhuh..apa2pun selamat menempuh alam perkahwinan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails