Blogger Templates

Saturday, May 22, 2010

::Wedding Preparation - Part 1::

Salam...hmm dah lama tak update blog kan..takder stori nak share pun wid u all.. tapi arini rasa nak share lots of hepi things kat cni..(^_^).. excited pun ada.. tgk pada title post dis time pun dah tau kan..erm, mcm tak percaya pun ada yg I akan share bout my wed's preparation.. FINALLY..

Since early of last week lagi mmg dah plan nak gi jalan2 survey baju dan brg2 hantaran..So, dgn harapan yg menggunung tinggi I've asked my beloved B utk teman..Alhamdulillah, jwpn yg diterima positive wpun adala sikit keluhan..yeke B? huhu.. takperlah, yg penting my B agreed utk kuar sama last saturday..

I woke up agak awal gak la last saturday..kul 8.30am..awal la tu kan..hehe..bgn2 terus msg B, tanya dah bgn ke belum..maklumla, dah janji nak kuar pagi..nasib baik B dah bgn masa tu..teruslah bingkas bangun dan mandi..lebih kurang kul 10.30am B sampai at my place..tanpa melengahkan masa, we all pun gerak..1st destination, Bangi..gi bfast kat sna..I mkn nasi kerabu, my B mamam nasi putih ngan gulai ayam..Nasi kerabu kat kedai tu not so bad la..abis I makan pagi tu..lapar kot..huhu..

After finished our b'fast, we all terus ke destinasi seterusnya.. Dzull De Classique kat bandar Kajang..I plan nak tempah baju nikah kat sana..according to comment2 yg I baca thru d internet, butik Dzull ni highly recommended utk tempah baju nikah coz kualiti jahitannya bagus..betul atau tak tu, tak tau la..coz never try..dah risik2 harga dan tempoh masa yg diambil..RM200-RM250 utk sepasang baju perempuan dan RM100-Rm150 untuk baju lelaki..reasonable!!! my fren ada yg tempah baju nikah cecah sampai RM500 sepasang..tempoh masa utk siap pun tak lama sgt..sebulan dah boleh siap..lau urgent boleh siap dalam tempoh 2weeks only! price sama..(^_^)..

Pastu, we all terus ke destinasi seterusnya..Jalan TAR..cari Jackel..nak survey kain utk wat baju nikah..setelah meredah jem nak ke Jalan TAR, finally we all pun sampai ke Jackel.. suke2..masuk2 jer terus tanya salesgirl kat floor mana fabrik utk wat baju nikah..dia pun ckp kat tkt 3..we all pun terus ke lif..dlm hati dah berbunga2 riang nie..hehe..sampai2 jer tkt3 terus ke tpt fabrik yg dcari2 tu..kami pun bertemu dgn Kak Umi, salesperson kat dept tu..ramah orgnya..dia suggest few designs of sciffon gak la..the best part is, ada package include kain utk wat baju melayu sekali..mmg best..hehe..nanti scroll down sampai bawah k..I ada upload few pix yg my B snap masa kat Jackel tadi..(^_^).. sori la coz quality of d pics tu tak bpe bagus..maklumlah jurugambar tak bertauliah..btw, thx B..hehe.. ermm..lau ikutkan plan asal cume nak survey2 jer dulu..tapi disebabkan dah suke sgt ngan satu design ni, my B pun kata cantek, I pun terus agreed utk letak deposit dulu: RM200..reserve kain tu utk my B and I..hehe..janji ngan Kak Umi tu, next Friday we all dtg byr the rest of RM680 and collect kain tu..tak sabarnya..hehe.. tapi takleh nak htr tempah terus coz nak kuruskan badan dulu..huhu..

After dat, we all jalan2 survey brg hantaran pulak..kat mana lagi lau bukan SOGO..mmg heaven la kat Sogo tu..mcm2 ada..kebetulan ada SALE masa we all pegi last saturday..tapi disebabkan ongkosnya takder lagi dan mmg niat cume nak survey2 brg jer dulu..so, cuci mata jerla..huhu..takper2, bile dah ada ongkosnya nanti, we all akan serang Sogo tu lagi..shop till we drop..yezzzaaaa!!!

Selesai cuci mata kat Sogo, next destination is Plaza Alam Sentral, Shah Alam..nak gi Wazira Collection..survey baju utk sanding pulak..(^_^)..Sesampai jer di Plaza Alam Sentral...jeng!jeng!jeng!.. Haa, nak tau kisah selanjutnya? Nantikan Part 2 k..(esok2 la baru smbg balik..idea pun dah almost kering nak mengarang ayat ni..huhu..)

Till next post..tatatititutu...

Chanteknyer design kain nie...(^_^)

Dah jadi baju nanti lagi chantek...(^_^)...

Nie another design yg Kak Umi suggest..tapi harga agak mahal ckit la..huhu

Apala yg B snap ni..huhu

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails