Blogger Templates

Thursday, August 20, 2009

::Malam Yg Panjang::

Ohio gozaimas...! emm..pagi ni nak share sumthing wid u all.. 'Malam Yg Panjang'..i think fm the title itself most of u could know wat im goin to story here.. its all bout last nite.. semlm blik dari ofis dah agak lewat..lau tak silap dlm kul 6pm kot punch out..agenda lepas balik keje..yg pastinya tak trus lik umah..detour ke masjid putra di putrajaya..fetch sumone and then terus ke old town cafe kat cyberjaya.. lepak2 kat sna sambil makan roti bakar, mee udang n minum hazelnut white coffee..not bad la..sedap..environment pun nice.. u all should try to go there..its recommended..hehe.. emm, pas kenyang mamam, we all gerak lik putrajaya.. sempat gak la dok lepak sambil borak2..ding dong ding dong..tak sedar dah kul 10pm..badan mula terasa melekit.. penat+ngantuk pun ada la ckit..huhu..then, i dcide utk gerak lik equine..sampai umah bout 10.30pm..nasib bek ada parking space lagi kat umah..after parked my car, i pun terus masuk umah..'hmm..tinggal sorang2 lagi mlm ni'..bisik hati i..burink.. try to find sumthing to do..mandilah..after having my shower, dok lepak depan tv.. unfortunately, last nite takder citer menarik kat tv..huhu..turn to channel 8..ada movie..history of violence..walau pun tak best mana, layan jelah..sambil2 tu iron baju batik..today is Batik day..dah la susah nak iron..takper layan jer..kejap2 jeling kat hp..kot2 ada org nak msg..wish gudnite at least..tunggu punya tunggu..hampeh..takder pun.. looked at the clock, almost midnite.. nak tido ker? takperlah tggu citer habis dulu..jeling2 lagi kat hp..still silent.. few minutes to midnite, citer pun the end.. nak tdo ker? takperlah, solat dulu..baru teringat tak solat isyak lagi..amik wuduk dan solat..kekusyukan tu agak terganggu gak la..naper eh? hmm..abis je solat, jeling lagi kat hp..still nothing.. perasaan mula rasa tak best.. tak tau la naper.. resah gelisah, geram, nak marah pun ada..tp try to cool down.. takperlah..better baring2 dulu..cari mood nak tdo.. dat time almost 1am.. goyek kiri..goyek kanan..mata tak lelap gak lagi..naper ni? huhu.. jeling lagi kat hp..warghhh..nape la senyap je ni?! ah, malas nak pikir..bek tdo.. esok pagi kene attend meeting kat JPM.. takut nanti ada yg buat taik mata dalam meeting lak..mayu2..huhu.. pusing kiri, pusing kanan..masih takleh nak tdo lagi..ya Allah..naper lah susah sgt nak lelap ni..dlm otak aku ligat memikirkan sesuatu..seolah2 rasa mcm ada unfinished business..apa eh? hmm..persetan lah sumer tu..AKU NAK TIDO!!! hmm..cut short my story, i jeling kat hp sekali lagi, dah almost 3.00am...pastu trus blackout..tau2 jer dah pagi..tersedar pun sebab hp i melalak lagu Jai Ho pepagi buta tu..finally, pagi yg kutunggu2 tiba.. aku cepat2 bgn, mandi dan solat subuh..pg ni mmg da niat nak gi ofis awal..awal tak awal gak..biasa gerak dari umah kul 7.40am..tp pagi ni gerak awal ckit kul 7.25am..jln tak jem sgt..traffic is smooth la..kul 7.45am i dah sampai ofis..gi bfast ngan member2 ofis kat kantin.. mamam nasi goreng ngan telur.. erk..alhamdulillah..kenyang..trus nek ofis..org dah start baca doa..nak get prepare utk meeting pagi ni lagi..hmm..k lah..rasanya dah terluah apa yg i nak share wid u all..moral of the story..REDHA jelah.. till next post..daa..
*To Mr. B, dunno wat else to say...

2 comments:

  1. nape xdapat tido tuh?musti ada kerja yang belum selesai kan,xpun ada kerja yang tertunggak...huhuhu...mungkin xde kredit kot ur MR BIG....paehal pun think negate...adios...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails