Blogger Templates

Monday, July 20, 2009

.:Kursus Kawen:.(ep.1)

Salam...How is everybody? Miss me? hehe.. hmm, i've reached ofis dy.. Monday Blues...lalala.. Dunno what to do, where to start.. huhu.. but i'm having a meeting later on @ 9.30am until 5.00pm.. malasnye nak gi meeting.. 2 days straight!!! kene attend sorang2 pulak tu.. confirm ngantuk dlm meeting ni nanti..huhu.. actually, i have a story to share wid u all.. about kursus kawen yg I attend last weekend.. Kursus kawen tu was held on 18 & 19 July 2009 at Zura's Akademik, Bangsar.. Jauh kan I gi kursus kawen.. Walaupun jauh, worth it.. Mmg best dan superb la.. sumer penceramah mmg sempoi... tak kering gusi la dibuatnya sepanjang 1 hari stgh attend kursus tu.. asyik gelak jer.. tp ada gak part2 yg wat kelopak mata ni mcm nak tertutup jer.. ngantuk.. huhu.. watever it is, I manage to finished the course untill d end...yea!!! I takder lah wat note taking sgt..most of d time, tadah telinga je dgr ceramah..tak dan nak amik notes pun..takleh nak menulis, asyik gelak jer.. hehe.. A little bit bout Zura's Akademik ni, dah lama established kat bangsar..one of the fevret place for artists & celebrities utk wat kursus kawen.. antaranya Maya Karin, Norman Hakim, Ac Mizal, Emelda & Adlin, Ina Naim, termasuk gak few anak2 VIPs such as Datuk Mukhriz Mahathir and etc.. pendek kata, Zura's Akademik ni mmg glamer lah.. Fees sama mcm kat tmpat2 lain.. RM80.. situated @ Kompleks Niaga Utama, Bangsar Utama.. Nearby to Bangsar's LRT..


Wid our Files...(^_^)...


.:Day 1:.
Wake up @ 7.00am, having my bath n berciap2 ngan sepersalinan baju kurung merah dan bertudung hitam, make-up ckit..then ready to go.. masuk kete, panas enjin kete jap.. meanwhile, dalam kepala ni dok fikir mcmana nak gi Bangsar fm Bangi..huhu..lau ikut dlm peta, boleh dtg dari midvaly.. i ni takderla expert sgt bab2 jalan ni.. since i tau one road ni yg boleh sampai ke mid, i pun decide utk ikut jln tu.. vrroomm... mula2 tu perjlanan agak lancar gak la..traffic pun ok, coz hari sabtu kete tak byk pagi2..sumer dok goyek2 atas katil lagi.. bestnyer.. reached mid dy, i pun semakin hilang arah.. Rai mentioned lau dari KL sentral just go straight.. then, i follow KL Sentral signboard pulak..jalan punya jalan, tau2 dah masuk jalan syed putra..rasanya mcm nak patah balik ke mid ni..then, i remember dlm map tu ada muzium negara..i pun follow pulak signboard nak gi muzium negara..sampai la i kat satu T junction..then i masuk kiri..eh, mcm salah je jln ni.. tak nampk pun kat signboard tu ada mention jalan bangsar or yg seangkatan dgnnya..yg ada, jalan tun sambanthan, ngan seputih..haa sudah..sesat dah ni..nasib baik masih awal lagi..time masa tu dekat kul 8.45am..registration at 10.00am..then, i berhenti kat tepi jalan, tanya org..rupa2nyer i mmg dah salah jalan..tapi dah tak jauh da dari tmpt kursus tu.. that nice guy pun bg the rite direction.. i pun kuar balik kat T junctin tadi amik kiri..actually masa kat T junction tadi, i kene go straight instead of turn left.. jalan punya jln, i pun smpai kat Dataran Maybank.. U turn kat ctu, then masuk kiri kat 7e..finally, i pun smpai la kat Zura' Akademik tu.. parked my car n tggu Rai pulak..she's on the way.. dia sampai jer, kitorg bfast kat mamak restaurant nearby.. we all mkn roti canai pagi tu.. after finished our meal, kitorg pun gerak la ke Zura's Akademik utk registration..mmg meriah la suasana kat dalam building tu..berkumandang ngan lagu2 kawen..rasa mcm attend kenduri kawen pulak..hehe.. most of yg hadir pagi tu dtg ngan partner masing2..but i ngan rai dtg berdua.. jeles gak la tgk all the couples..nak wat cane, partner masing2 dah gi kursus kawen terlebih dahulu, pastu masing2 dok jauh pulak tu..huhu..takperlah, yg penting dapat sijil..haa, sebut ttg psgn yg dah di kursus kawen awal2 ni..kat Zura's Akademik diorg bagi bw psgn yg dah g kursus kawen ni utk attend sekali kursus ngan pasangan yg baru nak amik..without any charges!!! free tuh..mmg bagus la pendekatan yg Zura's Akademik ni wat kan.. ok, back to my story..lebih kurang dalam kul 11.00am, we all dah ciap register.. klas mula kul 2.30pm..lmbt lagi..memandangkan midvaly is just around the corner, we all pun gi la window2 shopping kat sna.. after having our lunch, dalam kul 2.00pm we all pun gerak balik ke Zura's Akademik.. 1st session start dalam kul 3.00pm.. Penceramah mmg best..pandai wat lawak.. nak pecah perut gelak..hehe.. dalam pada gelak tu, byk gak la ilmu yg I dpat.. yg pastinya ilmu2 tu sgt berguna bila nak mendirikan rumahtangga nanti.. apa yg paling penting, lecture yg diberi betul2 buat I insaf..huhu..tak tau la org len rasa cane pulak.. Hmm, dah kul 2.15pm la..ada keje ckit nak wat..minit mesyuarat tak submit lagi kat bos utk approval..da seminggu da meeting..mesti kene marah ngan bos nanti..huhu.. K, la..till next post.. Bye2..
to be continue..

1 comment:

  1. nati boleh la kawen...da penuh ilmu di dada tuh....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails